Ihan erityistä värimaailmaa – Osa I Vaaleanpunainen

Posted on January 10, 2013

Aloitan kirjoittaa väreistä, koska rakastan värejä. Kirjoitan kuhunkin väripostaukseen yhdestä väristä, joka kulloinkin mietityttää.

Sopiiko eri mielialaan eri värit? Mitä värit tuovat mieleen?
Mitä värit tarkoittavat? Mikä on kunkin värin symboliikka?
Hempeä, räväkkä vai klassinen?

Vaaleanpunainen – Ikkuna Romantiikkaan 

Omistan tämän päivän vaaleanpunaiselle. Se oli, yllätys yllätys, pikkuisena tyttönä lempivärini. Jopa huoneeni oli maalattu vaaleanpunaiseksi. Siispä aloitan tuosta ihanaisesta, joka on niin suloinen, naisellinen, hempeä, lempeä, kukkainen ja hento, mutta monien mieltä kuohuttava väri. Vaaleanpunainen ärsyttävää, monien mielestä se on äitelä, liian selkeästi tyttömäinen, blondiväri, joka antaa lihottavan ja tyhmän vaikutelman kantajastaan. Paradoksaalisinta on, että vaaleanpunaisen on todettu laihduttavan, sillä sen vaikutus on ruokahalua vähentävä.

Tuo herkullinen ja niin feminiini, ihana ruusun väri saa mielikuvitukseni laukkaamaan. Minulle tulee mieleen japanilainen kirsikankukkapuisto. Tuo utuinen ja pehmeä kuva japanilaisesta kirsikankukkakeväästä viehättää ja samalla melkein tunnen kirsikankukkien tuoksun. Vaaleanpunainen on vaaleanvihreän ohella kevään väri.

 

Rose, roosa, roza, rozov, pink, rosado, rosine… monissa kielissä vaaleanpunaisen nimi viittaa ruusuun. Ja kukista ruusua pidetään kauneimpana. Ruusu annetaan rakkaimmalle. Ruusu symboloi rakkauden ohella harmoniaa, eheytymistä ja onnellisuutta.

 

 

 

 

Vaaleanpunaiseen yhdistetään nimenomaan rakkaus, onnellisuus, hellyys, myötätunto, ilo ja kiitollisuus. Kaikki hyviä, parhaimpia asioita elämässä, mutta voiko vaaleanpunaisesta muuta sanoakaan.

 

 

Related posts:

Like Be the first one who likes this post!

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>